Marije en Arjo maken in hun drukke agenda bewust tijd vrij om iets te betekenen voor een ander. Iemand uit hun eigen netwerk of iemand uit hun buurt. Via HipHelpt komen ze in contact met buren die hun hulp kunnen gebruiken. “We kiezen in de app hulpvragen uit die passen bij onze mogelijkheden en talenten.”

“Ik hoorde in de kerk over manieren om een ander te kunnen helpen”, vertelt Marije. “Ik heb me daarna gelijk aangemeld bij HipHelpt en ben al snel gestart bij een mevrouw die een paar straten bij mij vandaan woont. Haar vraag was hulp bij boodschappen doen. Maar al snel bleek dat ze het ook prettig vond als ik wat in huis deed of dat we samen een rondje gingen lopen.”

Iedereen kan helpen
Marije maakt tijd voor het helpen van anderen. Ze werkt bewust parttime om ruimte te houden voor andere dingen die ze belangrijk vindt. Door haar enthousiasme ging ook haar partner Arjo via HipHelpt in de buurt aan de slag. “De hulp die Marije geeft past niet zo goed bij mij. Maar toen ik op de app zag dat er ook mensen zijn die hulp nodig hebben bij klussen in huis, in de tuin werken of verhuizen, heb ik me ook aangemeld. Nu werk ik regelmatig in de tuin bij een mevrouw die dat door een medische misser niet meer zelf kan. Tussendoor drinken we samen thee en hebben we hele waardevolle gesprekken.”

Doen wat bij je past
Marije en Arjo vinden het hulp bieden via HipHelpt ideaal. “Je kunt goed aangeven wat bij jou past op dit moment in je leven. En de klussen doen die je aanspreken. Het helpen van een ander betekent ook veel voor mezelf. De waardering die je krijgt, raakt me en is heel bijzonder.”

Adres

Postadres:

Amelisweerd 77
3813 XE  Amersfoort

Email: info@voorelkaaramersfoort.nl

Zoeken